In een aantal gevallen is het voor u als ondernemer verplicht om uw financiële documenten te laten controleren door een accountant. Op zo’n verplichte accountantsverklaring zit niet iedereen te wachten, maar toch is het belangrijk dat dit goed en zorgvuldig gebeurt om latere problemen te voorkomen. Twijfelt u of u een accountantsverklaring nodig heeft voor uw onderneming? Onze accountants geven u graag antwoord op deze vraag.

Soorten accountantsverklaringen

Binnen de accountsverklaringen zijn er afhankelijk van de situatie specifieke verklaringen van toepassing.  Zo zijn er controleverklaringen, samenstellingsverklaringen en de beoordelingsverklaringen. Onze accountants zijn met name gespecialiseerd in het afgeven van controleverklaringen. Zo’n controleverklaring lijkt sterk op de beoordelingsverklaring maar het verschil is dat wij bij een controleverklaring een redelijke mate van zekerheid afgeven. Bij een beoordelingsverklaring is dit slechts een beperkte mate van zekerheid.

Hoe kan ik een controleverklaring krijgen?

Niet iedere accountant in Nederland kan zomaar een controleverklaring afgeven. Dit kan alleen gedaan worden door een bevoegde RA accountant (register accountant). In Nederland is de registeraccountant een beschermd beroep en als RA accountant ben je verplicht om op deze manier ingeschreven te staan bij de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants.

Wilt u een controleverklaring aanvragen?

Heeft u een accountantsverklaring nodig voor uw jaarrekening of een ander financieel document? Als registeraccountant (RA accountant)  helpen wij u graag verder bij het controleren of uw jaarrekening aan de wettelijke eisen voldoet, waarna wij een controleverklaring afgeven.

Wilt u meer weten over onze werkwijze en tarieven? Vul onderstaand contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. Uiteraard bent u ook welkom bij ons op kantoor. U vindt ons accountantskantoor in Barendrecht, net onder Rotterdam.